Aluminiumprofiler

Via Bosch Rexroth erbjuder vi ett brett sortiment av aluminiumprofiler och tillbehör till dessa. Profilerna kan enkelt anpassas till kundspecifika konstruktioner då komponenterna finns i ett flertal olika modeller och storlekar. Aluminiumprofiler kan bland annat användas till robusta stativ, ergonomiska arbetsstationer samt till bansystem för helt automatiserade tillverkningslinjer. Dessa bansystem är flexibla, modulbaserade och viktigast av allt, de uppfyller de krav som ställs på effektiva bansystem i tuffa produktionsmiljöer.

Grafisk illustration av aluminiumprofiler

Byggsystem av aluminiumprofiler

Sortimentet med aluminiumprofiler från Bosch Rexroth består av mer än 1 500 komponenter, det är ett av världens största byggsystem i aluminiumprofiler. Systemet har utvecklats i över 30 år och blir bara bättre och bättre. Produktportföljen består av allt från den robusta fyrkantiga aluminiumprofilen, de mångsidiga eco shape-rören, till linjära styrningar. Bosch Rexroth har även ett brett utbud av anslutningslösningar. Aluminiumprofiler kan användas inom många olika produktionsområden och du kan förverkliga er idé på kort tid och det krävs inte heller mycket planering.

Alla komponenter är anpassade till varandra och erbjuder ett nästan oändligt antal kombinationsmöjligheter när ni utformar er arbetsmiljö.

Profiler i silver

Manuella arbetsplatser av aluminiumprofiler

Aluminiumprofiler kan användas för att bygga ergonomiskt utformade arbetsstationer. En individanpassad arbetsplats leder till ökad motivation, bättre arbetskvalitet samt mindre sjukfrånvaro. Sammanfattningsvis är manuella arbetsplatser ett stort plus när det gäller produktivitet och effektivitet.

Att bygga anpassade arbetsplatser med aluminiumprofiler leder även till ökad Lean Production. Bosch Rexroths breda produktsortiment erbjuder förstklassiga moduler för att skapa smidigare produktionsprocesser som minimerar slöseri och leder till högre produktivitet och kortare genomströmningstider.

Arbetsplatser gjorda av aluminiumprofiler

Bansystem – Palettbanor

Palettbanor av aluminiumprofiler används för produktion, montage och testfunktioner runt om i världen.

Bansystemen är modulbaserade, flexibla och uppfyller de krav som ställs på effektiva transportsystem i tuffa produktionsmiljöer. Systemen och komponenterna är anpassade för Industri 4.0. Deras palettbaserade transportörer är indelade efter palettstorlek och last.

Kännetecknen för Bosch Rexroths bansystem är högkvalitativa produkter, lång erfarenhet och innovativ teknik.

Grafisk illustration av aluminiumprofiler

Bansystem - kedjetransportörer

Kedjetransportör Vario Flow, från Bosch Rexroth, är ett kraftfullt, standardiserat och mångsidigt bansystem av aluminiumprofiler. Vario Flow gör det möjligt att skapa ett kundanpassat produktflöde som kan användas inom livsmedels- och förpackningsindustrin, fordons- och elektronikindustrin, eller för sammankoppling av maskiner. Att kunna hantera allt mindre serier, mer frekventa produktförändringar och ett stort antal produktvarianter blir alltmer vanligt. Aluminiumprofiler gör det möjligt att skapa kedjetransportörer som är lätta att både konfigurera och montera.

Fördelar med Bosch Rexroths kedjetransportör Vario Flow:

  • Snabbmonterat och tystgående
  • Möjligt att planera och designa med kostnadsfri programvara på nätet
  • Lätt att underhålla
  • Hög flexibilitet och frihet vid planering

Lång erfarenhet, högkvalitativa produkter och innovativ teknik är de viktigaste kännetecken för Bosch Rexroths kedjetransportörer.

Kedjetransportorer gjorda av Aluminiumprofiler

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera