Rullskenstyrning

En rullskenstyrning har rullar i vagnens fyra löpbanor, men i övrigt fungerar den enligt samma princip som en kulskenstyrning. Rullarna gör att den klarar av en högre lastkapacitet samt precision och styvhet. Fördelarna med rullar, i åkvagnen, är att det förbättrar energieffektiviteten avsevärt.

Våra rullskenstyrningar finns i storlek 25–125 mm och upp till 6000 mm i hellängd. Det går även att skarvkapa skenor om det finns behov för längre skenstyrningar. Rullskenstyrningar har utvecklats speciellt för verktygsmaskiner, industriella robotar, allmän maskinbyggnad med mera.

Våra rullskenstyrningar kännetecknas av att de har smörjportar på alla sidor för maximalt enkelt underhåll. De kräver också minimal smörjmängd tack vare innovativ kanaldesign.

Rullskenstyrningarna är tystgående tack vare optimalt utformad rullretur och styrning. De har även maximal styvhet, under belastning från alla håll, genom två monteringsskruvhål i mitten av åkvagnen.

Med våra rullskenstyrningar får ni obegränsad utbytbarhet eftersom alla rullskenstyrningar kan kombineras med varandra

Rullskenstyrning mot vit bakgrund

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Om du vill fortsätta, vänligen acceptera nedan.

Acceptera